Använda solceller för att belysa ditt hem

Solceller är ett extremt miljövänligt alternativ till vanlig elektricitet då solenergi är den renaste formen av energi samt att den till och med är helt gratis. Att använda solceller för att belysa ditt hem är något som har blivit allt mer populärt då solcellstekniken ständigt utvecklas och solceller kostar mindre och mindre. Just priset på solceller var orsaken till att många förut var skeptiska till idén att använda solenergi. Solceller är dock väldigt kostnadseffektiva då man förr eller senare kommer att tjäna igen pengarna man spenderade på dem via elkostnader.

Photovoltaic panels

Det finns olika sätt man kan använda solceller på, antingen så sätter man upp solcellspaneler på hustaket som förser hela huset med elektricitet eller så använder man individuella lampor med solceller ovanpå sig som laddar sig själva.

Att använda individuella lampor med solceller är väldigt vanligt att använda i trädgårdar då de samlar solljus och energi under dagen och använder den energin under natten för att lysa upp trädgården. Om man däremot väljer att använda solceller på taket så kan man alstra mer energi vilket gör att man kan använda den till all belysning både inom- och utomhus. Något som man dock borde tänka på är att det inte finns lika mycket solljus under höst och vinter, så om man letar efter vinterbelysning kanske man inte ska välja solceller.