Att bygga nytt

Kanske är det så att ni hittat ett hus på en fantastisk tomt och läget är ett sådant så att det inte går att låta bli att köpa det. Huset i sig kanske inte alls är så märkvärdigt men en vision om ett nytt hus och den placeringen gör att ni bara måste köpa det.Det blir till att bygga nytt.

Att renovera ett hus kräver sin planering och att riva ett hus och bygga ett nytt kräver nästan mer planering. Ska man ta ner en byggnad så kan det kräva rivningslov, likaväl som det krävs ett bygglov för att bygga nytt. Mer finns att läsa hos Boverket. Kontrollera alltid med den kommun som byggnaden finns i vad som gäller och hur ni ska gå tillväga.

När rivningslovet kommit så är det bara att sätta igång, är det en stor byggnad så kanske man anlitar en firma som gör grovjobbet och jämnar det hela med marken. Det kan behövas speciella verktyg och maskiner för att det ska gå så smärtfritt som möjligt med själva rivningen av det gamla huset. Amas är ett företag som tillhandahåller demoleringsverktyg och verktyg för återvinning. Med rätt verktyg så kommer rivning att gå mycket enklare.

När allt arbete med rivningen är gjort så börjar planeringen med att bygga upp ett nytt hus på den fantastiska tomt som ni köpt. En bra början är att välja om man vill ha totalentreprenad på hela bygget och vilket typ av hus man vill bygga. Det finns flera fina hustillverkare och det gäller att hitta något som både passar in på den plats det ska stå och passa för er som ska bo där. Vi i Villa har skrivit ihop en artikel som kan vara bra att läsa för dig som planerar att bygga hus.