Att måla om sitt hus

Vi är i mitten av december och kanske det är så att ni funderar på att måla om ert hus framåt sommaren. Likafullt så kan det vara bra att börja planera detta redan nu. Speciellt om ni väljer att anlita hantverkare som ska utföra detta. Det kan ha fullt upp under den tid då det passar bäst att måla om sitt hus.

Ta kontakt med målerifirma

Det går utmärkt att ta kontakt med en målerifirma redan idag för att kolla upp förutsättningarna för att de ska kunna hjälpa till att måla om er fasad på huset. Det kan vara så att de har mycket som ligger inplanerat redan men kanske det finns möjlighet att få den hjälp som behövs för ert hus. Även om ni skulle kunna måla om själv så går det så mycket fortare när experter gör det. Det ska byggas ställning, tvätta och skrapa fasaden innan själva målningen kommer igång.

Fråga om att hjälpa till

Det kan alltid finna möjlighet att hjälpa till. Det kostar inget extra att fråga. Det kan vara roligt att få vara med och göra något på det egna huset och även om man inte är någon expert så kan man alltid hjälpa till med något. Man kan få lära sig ett och annat av de som arbetat som målare länge. Det finns alltid en fördel att lära sig saker och nästa gång ni ska måla om ett hus så har ni med er den kunskapen.

Göra jobbet själv

Den som hellre vill göra jobbet själv behöver lägga ned lite extra tid och energi på projektet. Först gäller det att kontrollera så all nödvändig utrustning finns på plats. Förutom målarfärgen, penslar och rollers måste man ha skrapverktyg och kanske även en stålborste för att fixa förarbetet. Har man en enplansvilla klarar man sig ofta med bara stege för att ta hela väggen. För en tvåplansvilla är det dock mer eller mindre ett måste att resa upp en ställning för att komma åt överallt.

Det är också viktigt att hitta rätt tillfälle för projektet. Absolut bäst är att måla om en molnig dag då det varken är risk för regn eller för mycket direkt solsken. Att undvika regn säger ju mer eller mindre sig själv. Men om solen ligger på starkt under målningen kan färgen torka för snabbt