Drömmen om det egna spa badet

Många svenskar drömmer om att äga ett spa-bad. Lyxen av att oavsett årstid sjukna ner i ett varmt bad utomhus tillsammans med familjemedlemmar eller vänner. När det är dags att göra verklighet av drömmen så finns en hel del val att fatta. Här kommer några steg som du bör ha koll på för att undvika misstag.

För det första handlar det om att fundera över vart du ska placera ditt spabad. Hur ser markförhållandena ut, bör det byggas en trall att ställa den på, behöver du bygga en trapp eller om du har grannarna nära så kanske du vill bygga en skärm runt ditt spabad för att göra det mer privat? Nästa steg är att funder på vilken modell som du vill. Hur många sittplatser och vilka funktioner vill just du ha? Det finns allt från små uppblåsbara spabad till större pooler med jetstrålar som möjliggöra simning på en mindre yta. Nästa steg är rengöring och underhåll. För det första handlar det om att se till att skydda badet mot väder och vind, detta gör du enklast med ett lock. Nästa steg är att köpa spakemi produkter.

Varje gång vi badar så avsöndrar vi svett och hudpartiklar, för att undvika att ditt spabad blir en sanitär olägenhet är det gör du enklast genom olika kemiprodukter som är anpassade för spabad. Även filter är en viktig del i vattenvården, eftersom att det inte är möjligt att byta vatten helt inför varje bad. Dels kan det blir kostsamt på elräkningen, men det är inte heller miljövänligt. Det är lagom att byta vatten två till fyra gånger för en familj med fyra personer som badar två gånger i veckan. När du rett ut dessa steg och köpt en lämpligt spabad så finns det en uppsjö av kringprodukter om du är intresserad, vad sägs om flytande dryckeshållare, nackkuddar eller varför inte bygga in WiFi och högtalare. Möjligheterna är många, lycka till!