Ett skinande rent resultat


Efter en renovering eller tillbyggnad återstår det slutgiltiga målet: att återställa hemmet och göra sig av med allt skräp och byggdamm. Det visar sig ofta vara ett större projekt än vad man trott. Under tiden som arbete pågår städar man sporadiskt upp den synliga smutsen. Nu i efterhand upptäcker man, flera veckor efter, att det fortfarande är smutsigt i tak, längst med golvlister och på andra mer svåråtkomliga ställen. Rummen bredvid och ibland hela huset visar sig ibland behöva en utförlig städning efter att hantverkarna gjort sitt.

Hjälp med garantier

Idag kan man få hjälp med en byggstädning som verkligen garanterar  att hemmet blir rent. När man anlitar en firma så finns det en försäkring om att jobbet är väl utfört och det sker en besiktning efteråt för att se att resultatet är enligt överenskommelse.

Det är det viktigt att jobbet utförs under två dagar. Efter mer omfattande renoveringar så brukar nämligen mycket byggdamm ligga kvar i luften även efter städningen och falla mot marken under natten för att lägga sig som en ny hinna som syns dagen efter. Därför är det viktigt att man följer upp med ännu en städning för att se till så att hemmet blir rent och trivsamt, både ur ett hygieniskt men också ur ett hälsoperspektiv för bland annat allergiker.

Sök offert på nätet

Är du intresserad av en byggstädning eller kanske tvärtom känner att det är onödiga pengar kan du genom några enkla klick på internet få en offert på ett fastpris. Har du trots allt investerat en del pengar i att förnya din bostad är en grundligt utfört byggstädning inget dumt alternativ för att säkerställa ett så bra resultat som möjligt.

Tänk även på att du har rätt till skattereduktion enligt RUT-avdraget för byggstädning, något många glömmer när de ser kostnaderna för det.