Ett vackert hem

Inredning har blivit populärt under de senaste 10 år. Vi vill alla bo i ett hem som liknar en katalogbild men det är svårare än man tror att uppnå. Vi har samlat de bästa tipsen på nätet för en bra början till din dröminredning, vilken stil du än har.

lampaSmålampor

Ingenting har så stor inverkan på inredningen och atmosfären som belysningen. Istället för några stora taklampor rekommenderar vi att du köper in flera smålampor och  fyller hemmet med dessa. Då ingår de plötsligt i inredningen istället för att endast fylla en nödvändig funktion. genom att rikta lamporna olika och ha dem på olika höjd så kan du skapa olika atmosfärer i rummen.

I köket är det exempelvis viktigt med mycket ljus så man ser vad man gör. Men i vardagsrummet kopplar man mest bara av och kan unna sig svagare lampor och en mörkare ton för att göra rummet mysigare.

Du kan läsa fler belysningstips på Aftonbladet.

Prioritera inköpen

De är lätt att tala om inredning och vad som passar vart, men man måste också komma ihåg det ekonomiska. Det är inte billigt att inreda ett helt hem. Därför ska man prioritera och jobba genom rummen. En inredning ska helst växa fram, så försök inte göra klart ett rum på en gång innan du går vidare till nästa. Låt sökandet ta tid. Ibland snubblar man över den perfekta lampan eller bokhyllan två år efter man börjat inreda. Och då ska det finnas plats för den.

Om du ska köpa mycket nytt så välj att lägga mer pengar på de viktiga sakerna och spendera mindre på de andra. En bra soffa är viktig för atmosfären och ska användas i flera år. Här är det en bra idé att spendera lite mer pengar för att få en soffa som du älskar och som håller bra kvalité. Bokhyllor, ljuslyktor och gardiner kan enkelt bytas ut och man riskerar att bli less på dem. Dessa saker kan man köpa in billigare så man inte känner sig tvingad att hålla fast vid dem bara på grund av prislappen. Inredningsdetaljer av det slaget kan man fynda på loppis och second hand.