Förläng sommaren med uterum

Man kan välja att förlänga sommaren på många olika sätt, bland annat kan man kanske resa till varmare länder, men för den som tänker på sin ekonomi kan det var en god ide att bygga till ett uterum.room_backyard_glass

Ett uterum är en lyx som de flesta med villa borde skaffa sig och på så sätt förlänga både sommaren, välkomna våren lite tidigare eller kanske rentutav ha en vinterträdgård. Rummet kommer bli ett bra komplement till ditt övriga hus och och skapar en naturlig övergång mellan ute och inne. Rummet kommer att bli som ett extra rum för huset där känslan av att sitta ute infinner sig trots att blåsten inte kommer åt dig. Rummet höjer värdet på huset och du kommer uppleva en ökad livskvalitet. Att sitta i ett uterum kan vara detsamma som att ta ljusterapi då ljusinsläppet blir annorlunda än om du sitter inomhus. Du kommer ha lång glädje av uterummet vare sig du väljer bara att ha ett sommarrum eller om du väljer att förlänga både sommaren på våren och hösten. Du kan bygga ett uterum utan att behöva ansöka om bygglov, du kan bygga ända upp till 25 kvadratmeter (attefallsregeln) beroende på om du bygger direkt mot vägg eller fristående. Du bör kontrollera med den kommun du bor i vad som gäller för just dig.

Mät upp hur stort rum du vill ha och vart någonstans du ska placera det. Kanske har du ett läge på huset med fantastisk kvällssol, men det ska ändå harmonisera med övriga huset. Bestäm dig för vilket typ av rum du hade tänkt dig, det kommer att påverka det isolervärde som du ska köpa på dina glasväggar. Bestäm dig för vilka väggar som ska vara fasta och vilka du ska kunna öppna. Tänk på vilken stil ditt hus har och välj till ett uterum som harmoniserar med den övriga stilen.

Grunden är viktigt och beror naturligtvis på vilken typ av uterum du väljer, kanske är det en befintlig altan som du tänker bygga om, för att kunna ha en vinterträdgård måste golvet gå att isolera. När du bestämt dig för vilken typ av uterum du tänkt dig är det dags att bestämma sig för taket då det har minst lika stor betydelse för ditt rum. Taket är det som kommer att påverkar hur du upplever vistelsen i uterummet. Valet av plast eller glas har stor betydelse både estetiskt och ekonomiskt. Beroende på vilken typ av rum du valt finns det olika tjocklekar och utseende på det tak som du valt att lägga till huset. Om du valt att bygga ditt uterum i anslutning till ditt hus är det viktigt att du ser till att det blir tätt mellan rummet och väggen så att det inte kan läka in regnvatten emellan. Kontrollera om rot-avdraget går att utnyttja till takläggaren.

Det färdiga uterummet kommer skänka dig många år av glädje.