Gör ditt hem redo för hösten

Sommaren går mot sitt slut och hösten ligger nu runt hörnet. Många känner då att man vill börja på ett nytt kapitel. Ut med det gamla och in med det nya. Men vad ska man då göra för markera denna början på ett nytt kapitel? Det ska vi titta närmare på idag.

Det första du bör göra är en riktigt storstädning. Oavsett om du gör det själv eller anlitar någon så är det en skön känsla när allt är skinande rent och du kan fundera över vad nästa steg blir. Ett oskrivet blad om du så vill.

När det är fint och rent kanske du vill höja mysfaktorn lite inför de ruskiga höstdagar som nalkas. Vårt hetaste tips är här att du jobbar mycket med ljuskällor i höst. Oavsett om detta gäller lampor eller levande ljust så kan det verkligen förändra stämningen i ett rum om man införskaffar några av dessa. Tänk bara igenom det innan så det passar in med resten av din inredning och på så sätt leder till en harmonisk helhet.

Övriga inredningsdetaljer du kan arbeta med är textilier i olika former som till exempel kuddar, gardiner och mattor i höstens mer mörka och murriga färger.

När du gjort detta är det bara att luta sig tillbaka i soffan, smutta på teet och titta på din favoritserie.