Kreativ inredning

ovanlig inredning

Regler finns oftast av en anledning men ibland kan det vara roligare att inte följa dem, att gå sin egna väg. Nedan finner ni några tips på hur man kan bryta sig ur det vardagliga och skapa något mer unikt med sin heminredning.

Namn, ord och nummer

Att skriva och rita på väggarna blir man som barn ofta tillsagd att inte göra, varför inte ge dig själv tillåtelse som vuxen? Om man inte själv anser sig vara tillräckligt konstnärlig eller duktig med penseln så finns det ändå andra möjligheter att vara kreativ.

Att använda sig av färdiga fasadsiffror och tecken låter dig skriva och förmedla det du vill förmedla utan att du för den delen behöver kunna måla perfekt raka linjer. Vi skrev i ett tidigare inlägg om dessa samt hur man nu med en app kan få en förhandsvisning på hur det kommer se ut redan innan man beställt. De är dessutom extremt enkla att montera bara man följer instruktionerna som finns online.

För vetenskapsmannen

För den vetenskapsintresserade så finns det stora möjligheter att skapa ett intressant hem. Varför inte införskaffa en helt egen specimensamling? Med en samling kommer även möjligheten att införskaffa vackra möbler för dess förvaring. Vidunderliginredning har en bra artikel som visar på hur man kan inreda med antika specimensamlingar.

Unika bilder

Att sätta upp bilder eller målningar på väggen är ett bra sätt att få sitt hem att kännas lite mysigare och mer bebott. Det är även ett bra sätt att göra hemmet mer unikt, det handlar bara om att välja unika och intressanta bilder.

Svenska Petite Charlie skapar personliga varianter av sina posters där man själv kan variera genom att sätta in egna namn och liknande i bilden.