Renovera utsidan

renovering_398547247
När man spenderat mycket tid på att få det fint på utsidan är det ju synd och skam om inte utsidan kan reflektera hur vackert det faktiskt är därinne. Här tipsar vi om några saker man kan göra för att förbättra husets utsida.

Byte av brädor

Träfasader räcker inte hur länge som helst. Förr eller senare kommer en del brädor att drabbas av skadedjur, fuktskador, mögel, eller något annat som skadar dem så pass mycket att de börjar se fula ut.

På sajten Bolist kan man hitta en riktigt bra artikel som går igenom detta från grunden. Känner man sig lite händig kan man utföra detta arbete själv och spara en hel del pengar.

Måla om

En av de största anledningarna till varför huset kan uppfattas som tråkigt, livlöst, eller bara fult, är för att färgen har bleknat på vissa håll och släppa lite här och var. Tar man sig bara för att måla huset ger man det ett seriöst ansiktslyft.

Men för att få ett bra slutresultat måste man såklart se till att göra detta korrekt. Medan alla nog har en förståelse för hur man doppar en pensel i färg och för den upp och ned på väggen, är det inte alla som är medveten om förarbetet och informationen man bör se till att samla på sig först. Ta en titt på denna artikel från ViiVilla.

Fixa detaljerna

Detaljerna man har på utsidan av huset är fler än man först skulle tro. Man kan göra en hel del för husets utseende bara genom att fixa dessa detaljer, byta ut dem eller helt enkelt lägga till fler.

En väldigt vardaglig sak är ju husnumret. Det är inte något man tänker ofta på, men att hitta en ny siffra kan vara ett bra steg på vägen. Man kan till och med använda en speciell app för att se hur en ny fasadsiffra ser ut innan man köper och sätter upp den.

Andra detaljer som kan göra mycket för utsidan är till exempel blomlådor under fönsterna. Men dessa öppnar man ju genast upp för en rad olika möjligheter med tanke på allt man kan odla i dessa.