Renovering av äldre bostäder

Har man skaffat sig ett äldre hus eller en lägenhet som har massor med år på nacken så kanske man vill renovera innan man flyttar in. Det kanske är så att ni bott massor med år och känner att det är dags att renovera den gamla bostaden.

Ta vara på trägolven

I många äldre bostäder så finns det fina gamla trägolv som ni gärna bör ha kvar. Dessa går naturligtvis att fixa till så de ser ut som de vore nya golv som lagts in. Det kan vara en fin fiskbensparkett i vardagsrummet som inte tillverkas idag. Det finns företag som kan ta sig an detta och återställa golven till sin forna glans. Att slipa ett golv är en konst och med rätt maskiner och en efterbehandling så kommer dessa att se ut som de vore inlagda i förrgår. Detta ingår även i ROT-avdraget så kommer prisbilden att se annorlunda ut.

Lär dig byggnadsvård

Om ni bor i ett riktigt gammalt hus eller lägenhet så kanske det kan vara på sin plats att lära sig om byggnadsvård. Genom att hålla på med gamla saker så lär man sig mycket men det finns också många bra sajter att kolla på när det kommer till just byggnadsvård. Mycket kan man göra själv, men det är klar allt kan man inte göra själv. Ska ni renovera era gamla fönster så kanske det är bättre att låta någon med erfarenhet göra detta. Ett annat bra tips när man håller på med gamla hus är att inte ha för bråttom. Sätt inte en tajt deadline när saker och ting ska vara klara. Låt det ta sin tid.

Låt en elektriker titta på elsystemet

El är något man aldrig ska hantera utan de rätta kunskaperna och erfarenheterna. Men elsystemet i ett äldre hus är också något som ni bör kontrollera ordentligt. Av denna anledning är det väldigt klokt att ta in en riktigt elektriker som får granska elsystemet i bostaden och eventuellt ge rekommendationer på sådant som bör bytas ut. Gör också detta jobb tidigt då ytskikt kan behöva tas bort för komma åt och kanske även dra nytt i bostaden.

Anlita någon för en avloppsinspektion

Ni kommer också vilja veta vilket skick avloppssystemet är i när ni har att göra med ett äldre hus. Helst av allt är ju detta något som gjordes redan vid en grundlig besiktning av bostaden. Men om inte är det viktigt att göra det så snart som möjligt. Rörsystem har en livslängd de med och om något behöver repareras eller bytas ut vill ni också veta det illa kvickt.