Smarta ellösningar

Inte förrän det blir strömavbrott så märker vi idag hur oerhört beroende vi är av att ha ett fungerande elnät. Det mesta i vår tillvaro behöver någon form av el, och då kan vi väl lika väl lösa det smart.

Elsäkert

Denna artikeln ska således ge några tips på smarta och eller energisnåla tips gällande elen i ditt hem.

Skaffa en luftvärmepump

Att skaffa en luftvärmepump är en mycket smart investering för dig som både vill säkra en behaglig inomhustemperatur och en ren inomhusluft från första dagen när du installerat den. Om man ska tro energiföretaget Vattenfall så kan man minska sina värmekostnader i hemmet med upp till 55 %.

Elsäkerhet

Är du inte själv en hejare på elinstallationer eller rent utav elektriker, ja då rekommenderar vi verkligen att du lejer bort arbetet med elinstallation till yrkeskunnig personal. Dels för din egen säkerhet vid installationen, din och din familjs säkerhet i och med en korrekt installation och dels för att det finns en helt del saker du de facto inte får utföra själv enligt lag.

Fjärrstyr elen

Idag finns det smarta sätt att fjärrstyra din el, du kan faktiskt göra det via din telefon eller surfplatta. Tror du att du har glömt att slå av något, ja då kan du enkelt slå av det från jobbet eller vars du nu befinner dig. Du kan även programmera så att du med några enkla tryck på skärmen kan köra igång flera saker samtidigt.