Städa hemmet och att göra-listan

Med ett heltidsjobb, ett hus och en familj är det inte konstigt att man aldrig hinner rensa att göra-listan. Här kommer våra bästa tips på hur kan effektivisera dina vardagssysslor.

Gör det på direkten

Den absolut största besparingen man kan göra är att göra de mer enkla sakerna så fort man ser att de behöver göras. Det kan handla om vardagliga saker så som att torka av diskbänken eller ställa in i diskmaskinen.

Det tar dessutom och fördelar sysslorna på ett bättre sätt så att man inte behöver känna någon ångest över veckostädningen.

Delegera

Om man bor ihop med en partner och barn så är det viktigt att alla tar ett lika stort ansvar för att hålla hemmet rent. Att få barnen att vilja vara delaktiga är inte alltid det enklaste men det finns sätt.

För de lite äldre barnen kan det vara extremt effektivt att låta dem tjäna in en del av sin veckopeng genom att göra sysslor hemma. Detta tar både och motiverar deras städning samt ger dem en grundläggande förståelse för ekonomi och arbetets värde.

Ta in hjälp

För att komplettera de förbättrade vardagsvanorna kan det vara smart att anlita städhjälp, något som idag har blivit väldigt vanligt och enkelt. På så sätt får du bort de där sista delarna av veckostädningen som tar mer tid än vad de upplevelsemässigt ger tillbaka. Det kan handla om till exempel damm, fönster och golvtorkning.