Två viktiga husfix under våren

Det blir allt varmare för varje dag. Snön är borta i stora delar av Sverige och vårblommorna börjar knoppa. Så fort det börjar bli lite varmare kan man plötsligt arbeta mer på sitt hem och få det redo för sommaren.

Fönsterputsning

Under vintern ska man helst inte putsa fönstren, man får nöja sig med att putsa insidan och leva med smutsen på utsidan. Så fort det börjar bli lite varmare ute och man kan ha fönstren öppna utan att huset blir iskallt, är det dags att ta itu med fönstren.

Det krävs bra teknik och rätt verktyg för att få snygga och kristallklara rutor. Risken är stor att fönstren blir flammiga eller får vattenstreck. Professionella fönsterputsare har inte det problemet, de är experter och lämnar garanti på sitt jobb. Vill man spara tid och få garanterat bra resultat, kan man anlita fönsterputsare istället.

Trädgårdsfix

När snön har smält bort, brukar man alltid hitta kvarglömda saker på gården. Man brukar också finnas högra med förmultna löv och lerpartier. Ris och plantor ska klippas för att må bra, löven ska bort för att ge gräset en chans att se solen. I rabatterna är det bra att rensa undan gammalt ogräs och fylla på med barkmull runt små plantor som börjar titta upp. Det ger en bra start på trädgården och du får mindre jobb att göra under sommaren.

Under april, så länge solen ligger på och det inte är för kallt i jorden, kan man plantera nya buskar och göra i ordning köksträdgården genom att så fröer och örter. Man ska vända komposten, designa trädgården och flytta runt plantorna för att ge trädgården ett nytt utseende denna säsong. Man kan även rensa stenplattorna, spola av utemöblerna och tvätta ur krukorna från fjolårets säsongväxter.