Vackert ute

Nu är det bara en månad kvar till advent så vi tänkte ge lite tips på hur du kan skapa en stämningsfull entré till vintern.

Lärkkrans

Lärkkrans från frökenfräken.se

Entrén

Krans

Entrén är den som välkomnar till ert hem, en plats som kan ges lite tid för att skapa ett inbjudande intryck. När advent och jul kommer har vi i Sverige en stor tradition att hänga en julkrans på dörren. Detta är något många gör och som vi förknippar med jul. Tänker man trendmässigt och stilfullt är det inte alla traditionella julkransar som lever upp till de kraven. Vi har dock hittat en krans på frökenfräken.se, under kategorin nyheter. En krans som är gjord av lärk, vilket ger ett annorlunda och stilfullt uttryck, inte det klassiska i gran med röda dekorationer. Kransen är 48 centimeter i diameter vilket gör den effektfull, den drar blickarna till sig. Under denna kategori hittar du också andra dekorationer som hör julen till så som tomtar, bärkvistar och girlanger.

Dekoration
Ljuslykta

Vacker ljuslykta.

Förutom kransen är det vackert att placera en ljuslykta och en vinterdekoration bredvid dörren om det får plats. Eftersom du tagit med det gröna via lärkkransen kan det vara roligt att bryta av med en annorlunda design på dekorationen. Något som hör julen till, som passar bra både inomhus och utomhus är en halmbock. Skall du placera den på bron är det effektfullt att göra en stor halmbock som syns och tar plats. På ”Jul med Ernst” från 2012 besöker han Värmland och får lära sig att knyta en egen halmbock. Kolla här, om du också vill få tips hur man göra. Eftersom lärkkransen är grön och neutral i sin färg är det stilfullt att bryta av. När du sedan ska välja ljuslykta är det bra att välja en sort som tål kyla och snö så den inte spricker sönder. Tänk också på att inte placera lyktan för nära halmbocken på grund av brandrisken.